skip to Main Content

Vi imate pitanja, mi znamo odgovore. Pošaljite nam poruku i neko od naših stručnih zaposlenika će vas kontaktirati u roku od 48 sati - čak i vikendom i praznicima.

Kontaktirajte nas

Dubnica bb, 75260 Kalesija
Boosna i Hercegovina

Radno vrijeme naših poslovnica je svakim radnim danom od 8 do 17 sati, osim nedjeljom i praznicima.

Stolarija:
Tel/Fax: +387 35 632 047

Beton:
Tel: +387 35 610 061

Tel: +387 35 631 851
Fax: +387 35 610 060

Građevina:
Tel: +387 35 632 016

Uprava:
Tel: +387 35 610 060
Fax: +387 35 610 060

+387 35 610 060 Dubnica bb, 75260 Kalesija info@kuvvet.ba

VANJSKA ŽALUZINA KRPAN

Krpan vanjske žaluzine su žaluzine sa standardnim sustavom izvedbe. Komplet žaluzine je sastavljen iz standardnih lamela, mehanizma, klasičnih nosioca i vodilica te vidljive maske. Krpan vanjske žaluzine omogućuju neovisnu ugradnju na sve vrste objekata. Prikladne su i za novogradnju kao i kod obnove starijih objekata. Ugradnju ovih žaluzina nije potrebno planirati unaprijed, jer se iste  ugrađuju nakon završene fasade. Budući da su žaluzine vidljive, zajedno s fasadom i stolarijom u različitim kombinacijama boja, još dodatno uljepšavaju vanjski izgled kuće. Podžbukne žaluzine Krpan se ugrađuju na objekt nakon ugradnje prozora i prije izrade fasade, zbog toga je ovaj tip prikladniji za novogradnje, budući da je potrebno već prethodno planiranje.

Ukoliko ne želimo da nam paket složene žaluzine ne seže u svijetli dio prozora, važno je da imamo mogućnost žaluzinu dignuti iznad prozora, a to riješimo tako da prethodno napravimo zub u prozorski nadvoj ili ugradimo prozor usporedno s vanjskim dijelom zida.
Podžbukna žaluzina (maska) je prekrivena fasadom, tako da se sa strane ista ne (odnosno zanemarivo malo) vidi. To znači da je idealno rješenje za slučajeve kad s njima ne želimo bitno utjecati na vanjski izgled objekta.
Komplet žaluzine je sastavljen iz standardnih lamela, mehanizma, klasičnih nosioca i vodilica te podžbukne maske.

Mogućnosti ugradnje su:

  • Standardna ugradnja – Vidljiva maska
  • Podžbukna ugradnja – Podžbukna maska

Sve vanjske vidljive i podžbukne žaluzine Krpan moguće je naručiti u različitim izvedbama:

birati možete meću različitim vrstama lamela (C-65mm, C-80mm, F-80mm, Z-75mm, Z-90mm) s upravljanjem preko MC palice (kurble) ili elektrinim upravljanjem i sve to u različitim kombinacijama boja (lamele, maske, vodilice i završne letvice).

Ispod žaluzine je moguće ugraditi i različite vrste komarnika (fiksni, rolo, klizni, plise); u tom slučaju je dubina žaluzine veća od 120mm. Najviše se puta žaluzina montira na zub u nadvoju (odnosno iznad prozora). U slučaju ručnog upravljanja je površinski dio žaluzine iznad prozora uzdignut do maksimalno 11 cm kako bi se mogao postići kut od 45° kod kurble.

VANJSKA ŽALUZINA KRATER

Karakteristično za žaluzine KRATER koji ujedinjuje roletni sustav i vanjsku žaluzinu je da kompletnu žaluzinu ugrađujemo već prije fasade, dok kod izvedbe fasade nije potrebno obrađivati špale, pošto masivna aluminijska vodilica sa strane pokriva većinu špale.

U žaluzinu možemo jednostavno ugraditi rolo komarnik, budući da ima kao jedini sustav već u osnovnoj izvedbi sve pripremljeno za trenutačnu ili naknadnu ugradnju istih.

Back To Top